dilluns, 2 de novembre de 2015

Visita a l'ermita de Sant Simó

El passa dimecres, 28 d'octubre, va ser Sant Simó, i els nens i nenes de cicle mitjà vàrem anar a visitar l'ermita de Sant Simó, una petita ermita marinera de la nostra ciutat. 

Els dimarts a la tarda a la terrassa de l'escola vam llegir el conte Sant Simó i el sabre. Explica la llegenda, com un grup de mariners de Sant Simó vàren ser capturats per pirates i com van escapar gràcies a l'ajuda del seu patró Sant Simó i un sabre màgic. 

Així doncs, dimecres vàrem anar  a l'ermita caminant i ens va fer una matí d'allò més agradable.


Quan vam arribar a Sant Simó vàrem esmorzar  mentre esperaven per entrar a fer la visita a l'ermita.
Una vegada dins ens van explicar quina és la història d'aquesta ermita construida l'any 1553 i perquè els pirates corsaris la visitaven sovint, ja que a prop d'allà hi havia un pou d'aigua dolça.
També ens van explicat la història dels gegants de Sant Simó, el Paler, un pescador seriós i d'aspecte dur i la seva parella, la Maria de Mata, una dolça veïna del veïnat de Mata.


Acabada la visita, l'escola ens va convidar a menjar el sabre, un típic tortell amb forma de sabre que elaboren les pastisseries de Mataró. Un sabre boníssim!Ens ho vàrem passar molt bé coneixent  la nostra ciutat i gaudint d'un matí ple de tradicions. Mataró ens agrada!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada